Alföldi Róbert előadásai a Ram-Art Színházban folytatódnak

A Kultúrbrigád Alföldi Róbert szereplésével készült előadásait a 13. kerületi Ram-Art Színházban tekinthetik meg a nézők a 2024-2025-ös évadtól kezdődően.

Alföldi Róbert a Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Kultúrbrigád a 13. kerületi Ram-Art Színházban fogja folytatni azokat az előadásokat, amelyekben ő is szerepel a 2024-2025-ös évadban. Szeptembertől ismét műsorra tűzik Az őrült nők ketrece, Igenis, miniszterelnök úr!, Egy, kettő, három, Isteni végjáték, Mefisztó és Varázsnagymama című darabokat, valamint új előadásokat is bemutatnak, mint például a Holt költők társasága, a 12 dühös ember és a Holtverseny.

A Kultúrbrigád tizenkét évnyi működés után 2023. június 14-én tartotta meg utolsó előadását az Átriumban, amelynek üzemeltetését hét éven keresztül maga a társulat látta el. Az Átrium az elmúlt időszakban anyagi nehézségekkel küzdött, mivel hosszú ideig nem részesült támogatásban. A nézők és a második kerületi önkormányzat támogatása ellenére a társulat tavaly nyár végén bejelentette, hogy befejezik a működést.

A színház épületének üzemeltetését 2023 szeptemberétől egy új kollaboráció veszi át, amelyben Pintér Béla társulata, a Dumaszínház, a Delta Produkció, a Füge Produkció és az Orlai Produkciós Iroda vesz részt.

A Kultúrbrigád előadásai további helyszíneken is láthatók lesznek: a Muzikum (Kossuth Klub) színháztermében A bogyósgyümölcskertész fia és az Anya csak egy van című monodrámák, az Örkény István Színházban A félelem megeszi a lelket, a Jurányi színháztermében a Holtverseny, míg a 123-as laborban, a Jurányi B épületében a Szociopoly, a Nézz le! és a Kenyértörés marad műsoron.

A társulat három fontos előadásának – Az öldöklés istene, Hannibál tanár úr és A trianoni csata – továbbra is keresik a helyet.