Vitorlázórepülők ütközése Nyíregyháza közelében

Két vitorlázórepülő összeütközött Nyíregyháza térségében, a pilóták ejtőernyővel hagyták el gépeiket. Az incidensről egy olvasó számolt be, és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőrség is megerősítette az eseményt.

A baleset szombaton kora este történt Nagycserkesz közelében. A pilóták az irányíthatatlanná vált gépekből ejtőernyő segítségével ki tudtak ugrani. A rendőrségi tájékoztatás szerint az egyik pilóta a földet érés során megsérült, míg a másik könnyebb sérülésekkel megúszta a balesetet. A vitorlázórepülők Nagycserkesz külterületére, egy mezőgazdasági területre zuhantak.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a rendőrség büntetőeljárás keretén belül, szakértő bevonásával vizsgálja a baleset körülményeit. A rendőrség és a légihatóság már vizsgálja a baleset okát és körülményeit, információk szerint a helyszínről drónfelvétel is készült. A tűzoltók és a mentők is nagy erőkkel a helyszínre érkeztek.

Az ütközés okát egyelőre nem ismerik, a rendőrség nyomozást indított az ügyben. Jelenleg is folyamatban van a baleset körülményeinek vizsgálata.

Napokkal ezelőtt történt egy másik repülőgépbaleset is, amelyben egy 17 éves lány vesztette életét. A lány édesapja, aki karácsonyra vette a vitorlázórepülőt lányának, magát okolja a baleset miatt. A család egy ismerőse a Blikknek beszélt a tragédiáról.