Felelőtlen motoros okozott balesetet a 12-es úton

Egy figyelmetlen motoros balesetet okozott a 12-es úton, amikor nagy sebességgel belecsapódott egy autóba, amely éppen kanyarodni készült. Az esetet az autó fedélzeti kamerája rögzítette.

Nagymarosnál, a 12-es főút és a Kóspallagi út kereszteződésénél történt az eset, amelyet a Budapesti Autósok Közössége tett közzé egy olvasójuk bejelentése alapján. Az autós leírása szerint lassított, jelezte kanyarodási szándékát, és elsőbbséget is adott több autónak. Ekkor vette észre a visszapillantó tükörben a motorost, aki lekapcsolt fényszóróval közeledett.

Az autós szerint a motoros még elegendő távolságban volt ahhoz, hogy biztonságosan bekanyarodjon, azonban a motoros nagy sebességgel érkezett és az autó elejébe csapódott. Az ütközés következtében az autó sárvédője is leszakadt. A felvételen látható, hogy az ütközés után a motoros visszanéz, majd továbbhajt, és csak körülbelül egy kilométerrel később áll meg, feltehetően azért, mert elfolyt az olaja.

A rendőrség körülbelül fél óra múlva érkezett a helyszínre. Az autóst alkoholszondával ellenőrizték, a motoros pedig 13 ezer forint helyszíni bírságot és 6 büntetőpontot kapott a felelőtlen viselkedéséért.