Elvis Presley kék bőrcipője rekordösszegért talált gazdára

Elvis Presley ikonikus kék bőrcipője 120 ezer fontért, azaz körülbelül 56 millió forintért cserélt gazdát egy aukción, amelyet a Henry Aldridge and Son aukciós ház hirdetett meg.

A legendás rock and roll énekes a cipőt nem csak színpadi fellépésein, hanem magánéletében is gyakran viselte, többek között a Steve Allen Show 1956-os adásában is látható volt benne. A cipőt 1958-ban, hadseregbe vonulása előtt ajándékozta barátjának, Alan Fortasnak. Fortas egy levélben részletezte, hogyan került hozzá a lábbeli, melynek eredetiségét Elvis egy másik barátja és az Elvis Presley múzeum alapítója, Jimmy Velvet is megerősítette.

A cipő eladása előtt 55 ezer fontról indult a licit, és végül egy kaliforniai vevő vitte el a különleges relikviát.

Fortas elmondása szerint Elvis a hadseregbe vonulása előtti estén nagyszabású partit rendezett memphisi otthonában, a Gracelandben. A buli után egy korcsolyapályán folytatódott a szórakozás, majd visszatérve Gracelandbe, Elvis néhány társát magához hívta az emeletre, ahol több ruhadarabot is kiosztott közülük, amelyeket úgy érezte, már nem lesz szüksége rájuk a katonai szolgálat után.

Az aukción nem csak Elvis cipője kelt el magas áron, hanem Freddy Mercury egyik jelmezét is elkeltették, amelyet az "I’m Going Slightly Mad" videoklipjében viselt, és ez 197 ezer fontért talált új tulajdonosra.