Elektronikus zenei óriások a magyar fesztiválokon

Az idei Sziget fesztivál kínálatában nem csak a Nagyszínpadon lévő világsztárokra érdemes figyelni, hanem a különböző zenei ágakat képviselő helyszínekre is, mint például a Party Aréna vagy a Colosseum. A magyar fesztiválok profiljai az évek során kialakultak, így a Balaton Sound látogatói például elsősorban elektronikus zenével találkozhatnak, John Newman kivételével. A Sziget fesztivál azonban széles zenei palettát kínál, ahol a legnagyobb nevek a Nagyszínpadon lépnek fel, de számos más helyszín is várja a látogatókat.

A Sztereó Színpad, az Everness Chill Garden, a Party Aréna és a Colosseum már korábban is bemutatásra kerültek, és idén is figyelemre méltó előadók lépnek fel ezeken a helyszíneken. Az elektronikus zene underground műfajainak számos neves képviselője, mint például Len Faki, Sam Paganini, Joris Voorn, Nico Moreno, ARTBAT és Enrico Sangiuliano ismét Magyarországra látogatnak.

Sven Väth, a techno műfaj egyik legismertebb alakja, már a 80-as évek óta aktív a zenei életben. Gyermekkorában szülei révén ismerkedett meg a különböző műfajokkal, majd Ibizán töltött idő után döntötte el, hogy lemezlovas szeretne lenni. Frankfurtban nyitotta meg első klubját, az Omant, amely hamar Németország egyik legjobb klubjává vált. Később Cocoon néven indított partisorozatot és kiadót, amelyből olyan nevek kerültek ki, mint Ricardo Villalobos vagy Dubfire. Väth több hónapot tölt évente Ibizán, és az ájurvéda hagyományos orvostudományi rendszerét követi.

Richie Hawtin, a minimal techno egyik atyja, szintén fontos szereplője a Sziget elektronikus zenei felhozatalának. Angliában született, majd Kanadában nőtt fel, és már fiatalon az elektronikus zene világába csöppent. A Plus 8 kiadónál F.U.S.E. néven adott ki dalokat, és a minimal techno irányzat egyik úttörője lett. Saját kiadót alapított, több díjat nyert zenei producerként, és több vállalkozást is indított, mint például az ENTER. SAKE és a PLAYdifferently.

Loco Dice, aki a 90-es években kezdte pályafutását, először a hip hop műfajban tűnt ki. Tunéziai szülők gyermekeként Düsseldorfban született, és olyan előadók támogatták, mint Usher vagy Snoop Dogg. Ibizán töltött nyara után a technora és a house-ra váltott, és több neves klub rezidens Dj-jévé vált. Saját kiadót is alapított, és már kifutóra is írt zenét Marcelo Burlon divattervező számára. A Szigeten a BOLT Party Arénában lép fel, így a techno rajongói nem maradnak majd zene nélkül.