Tenerifei brit tinédzser keresésének leállítása

A Tenerife területén eltűnt brit tinédzser, Jay Slater keresését a rendőrség lefújta, de a nyomozás továbbra is folytatódik - jelentette a Sky News.

A 19 éves angol kőműves tanonc, Jay Slater 2024. június 17-én hajnalban tűnt el Tenerifén, egy spanyol zenei fesztivál után. A Lancashire-ből származó fiatalember két barátjával érkezett a fesztiválra, majd miután lekéste a szállásához visszainduló buszt, gyalog indult el, de sosem ért haza. A Guardian szerint Slater a telefonja lemerülése előtt videóhívást bonyolított egyik barátjával, Brad Hargreaves-szel, és elmondta neki, hogy eltévedt, szomjas és a telefonja hamarosan lemerül.

A keresésben a polgárőrség is részt vett, szombaton még önkénteseket is toboroztak a Masca térségében, Slater utolsó ismert tartózkodási helyének közelében. Két héttel az eltűnése után azonban a hivatalos keresés befejeződött, de a rendőrség továbbra is nyomoz az ügyben. A Guardia Civil tenerifei szóvivője bejelentette, hogy a kutatást felfüggesztik, de a nyomozás folytatódik.

Slater utolsó ismert tartózkodási helye a Rural de Teno park volt a sziget északi részén, ami körülbelül 11 óra gyaloglásra van a szállásától. Ofelia Medina Hernandez szerint a tinédzserrel június 17-én reggel 8 órakor beszélt, aki akkor indult el gyalog, miután lekéste a 10 órakor induló buszt.

A család egy elmosódott képet is megosztott, amelyet egy térfigyelő kamera rögzített egy közeli városban, 10 órával az eltűnése után, és amelyen állításuk szerint Jay látható.

Az eltűnése óta a közösségi médiában számos pletyka és összeesküvés-elmélet látott napvilágot. Néhány közösségi médiakutató Tenerifére utazott, hogy segítsenek a fiú felkutatásában. Slater családja és barátai azonban aggodalmukat fejezték ki, hogy az internetes érdeklődés növeli szorongásaikat és akadályozhatja a nyomozást. Jay Slatert kutyás hegyi mentőcsapatok, drónok és helikopterek is keresték – eredménytelenül.