A külön töltött idő a hosszú párkapcsolat titka?

Megosztó véleményt fogalmazott meg egy 31 éves brit nő, Christina Patel, aki szerint a tartós kapcsolatok egyik kulcsa, hogy a társak időt töltsenek külön is. Patel, aki öt éve van együtt idősebb párjával, gyakran utazik egyedül, amiért idősebb rokonai és néhány internetező kritikát fogalmaz meg, de ő és párja nem törődnek a negatív véleményekkel.

Christina Patel úgy véli, hogy egy párkapcsolatban lényeges, hogy a felek külön is töltsenek időt, és nem kell mindig mindenben együtt lenniük. Ő maga például sok időt tölt távol szerelmétől, főképp az utazásai miatt, amelyek során már többek között Barbadoson, az Egyesült Államokban, Indonéziában, Szingapúrban és Srí Lankán is járt.

A tanárként dolgozó párja támogatja Patel döntését, hogy munkaközvetítői állását otthagyva inkább utazgasson. „A párom tanár, ezért csak a tanítási szünetekben tudunk együtt utazni. Tudta, mire vállalkozik, amikor elkezdett randizni velem. Amikor megismerkedtünk, öt utazás is le volt foglalva nekem, beleértve egy egy hónapos dél-afrikai utat is” – meséli Patel, aki szerint szerencsés, hogy párja megértő és támogatja utazási szenvedélyét.