Taylor Swift hatása az európai szállodaárakra

Taylor Swift koncertturnéjának európai állomásai jelentősen befolyásolták a szállodaárakat, kivéve Franciaországot, ahol csökkent a szállásdíjak inflációja.

Az amerikai popsztár májusban öt európai országban adott teltházas koncerteket, ami hatással volt a szállodai árakra. A BMI elemzése szerint Portugália, Spanyolország és Svédország szállodai árai többszörösére nőttek az elmúlt három év adataihoz képest. Franciaország azonban kivételt képez ebben a sorban, ott ugyanis csökkent a szállásdíjak inflációja.

A kutatás rámutatott, hogy Franciaországban a nagyobb népesség és a bőséges szállodai kapacitás enyhítette Taylor Swift koncertjeinek hatását a szállodaiparra. Párizsban és Lyonban összesen hat koncertet adott, amelyeken 290 ezer rajongó vett részt, ami a francia lakosság csupán 0,43 százalékát jelenti.

A jelentés szerint Taylor Swift következő koncertjei Hollandiában, Írországban, Ausztriában és Svájcban is várhatóan növelni fogják a szállásdíjakat, mivel ezek az országok lakossága nem éri el a 20 millió főt.

Összességében Taylor Swift 18 városban összesen 51 koncertet fog tartani európai turnéja során.