Új társulati tagok és bemutatók a Magyar Színházban

A 2024/25-ös évadban öt új társulati taggal bővül a Magyar Színház csapata, köztük olyan ismert művészekkel, mint Trokán Anna, Haumann Máté és Szemenyei János. A színház új bemutatókat is ígér, többek között kifejezetten a teátrum számára írt darabokat is láthat majd a közönség.

A Magyar Színház pénteki közleményében jelentette be, hogy az új évadban öt új társulati tag csatlakozik hozzájuk: Trokán Anna, Haumann Máté, Szemenyei János, Viczián Ottó és Fülöp Kristóf. Az évad új darabjai közül kettőt kifejezetten a Magyar Színház számára írtak.

A színházi nevelési műhely új produkcióját, Romankovics Eda Káin és Ábel ringbe száll című előadását novemberben mutatják be, míg december 6-án Nagy Viktor rendezésében kerül színre Tolcsvay László és Müller Péter Sziámi szerzőpáros Koldus és királyfi című musicalje, Mark Twain regénye alapján.

Októbertől újra műsorra tűzik Berg Judit Rumini Ferrit-szigeten című mesejátékának felújított változatát, és 2025. február 7-én debütál Shakespeare Hamletje Eperjes Károly rendezésében. Április 11-én pedig Nagy Viktor állítja színpadra Pozsgai Zsolt, Nagy Tibor és Bradányi Iván A kölyök című musicaljét. Nagy Viktor továbbá a Legyetek jók, ha tudtok zenés családi előadás felújított változatát is rendezni fogja, amely májustól lesz látható.

A Sinkovits Imre stúdiószínpadon szeptembertől Az igazat mondd, ne csak a valódit című darabot Eperjes Károly előadásában tekinthetik meg a nézők, április 4-től pedig Carlo Goldoni A legyező című vígjátékát. Emellett Hamvas Béla monodrámája, A bor filozófiája is szerepel az évadban. A korábbi évadokból ismert darabok közül többek között a Valahol Európában, az Ezeregy éjszaka, a Madagaszkár, A kincses sziget, A muzsika hangja, a Harisnyás Pippi, az Időfutár, a Tündér Lala, az Oliver!, a Tüskevár, az Utánképzés ittas vezetőknek és a Rómeó és Júlia is visszatér a műsorra.

A gyermekközönséget sem hagyják figyelmen kívül: a Leporelló sorozat keretében három különböző korosztály számára készült előadással készülnek. A Hangora című darab már hathónapos kortól, a Herfli egyéves kortól, míg a Lippogó a másfél évnél idősebb gyerekeknek kínál színházi élményt.