Korda György 40 éves álma vált valóra

A magyar és az erdélyi rajongók körében is óriási népszerűségnek örvendenek Korda György és Balázs Klári, akik nemrég Marosvásárhelyen adtak koncertet. Elmondták, hogy a város közel áll a szívükhöz, és örömmel látogatnak el oda. Korda György karrierjének első 40 évében mégsem kapott meghívást egyetemi fellépésre, de ez az álom végül valóra vált.

Az ország talán legismertebb házaspárja, Korda György és Balázs Klári, a hazai szórakoztatóipar egyik legrégebb óta jelen lévő duója. Annak ellenére, hogy mára már az egész ország ismeri és elismeri őket, egy régi álom csak nemrég vált valóra a pókermérkőzések kommentátorának. Nemrégiben hatalmas arénakoncertet adtak, ahol minden korosztály kíváncsi volt a dalokra, ami nem csak Magyarországon, hanem határon túl, például Marosvásárhelyen is megfigyelhető volt.

A Maszolnak adott interjúban beszéltek a legkisebb rajongóikról és arról is, hogy meddig szeretnék még folytatni a fellépéseket.

A fiatalok rákaptak a zenéjükre

Korda György, aki nemrég töltötte be 85. életévét, nem csak a kortársai között népszerű, hanem a legfiatalabbak körében is. Egy repülőtéri találkozás során egy fiatal hölgy egy babahordozóban lévő kisgyermekkel megosztotta velük, hogy a gyermek a Reptér című dal hallatán rugdalózni kezd. Korda György ezt a helyszínen kipróbálta, és a kisgyermek valóban reagált a dalra.

Balázs Klári szerint nem törekedtek különösebben arra, hogy a fiatalok megszeressék őket, de úgy tűnik, a zenéjükben találtak valamit, ami megfogta őket. Évek óta tapasztalják, hogy minden korosztály jelen van a koncertjeiken.

Korda György bevallotta, hogy nagy álma volt eljutni a fiatalokhoz, és bár karrierje első 40 évében soha nem lépett fel egyetemen, egy nap meghívást kaptak a Corvinus Egyetemre, ami kezdetben hihetetlennek tűnt számukra. Azóta tartó szeretet és barátság alakult ki a fiatalokkal, akiktől ők is energiát kapnak.

Erdélyben is imádják őket

Magyarországon és Erdélyben egyaránt nagy rajongás övezi a házaspárt. Minden fellépésük során igyekeznek újat mutatni, és változtatásokat eszközölni a műsorban, hogy ne legyenek unalmasak. Öt évvel ezelőtt már léptek fel az erdélyi Nemzeti Színházban, de a marosvásárhelyi koncerteknek különleges hangulata van számukra.

Korda György szerint, ha felesége, Balázs Klári nem lenne mellette, valószínűleg már rég befejezte volna a pályafutását, és egy pókerasztal mellett ülne. Így a karrierjüket a feleségének, az embereknek és istennek tulajdonítja.

(Borítókép: Korda György és Balázs Klári 2024. május 11-én. Fotó: Szollár Zsófi / Index)