Családi viszály tettlegességig fajult Budapest belvárosában

2022 május 3-án délután egy családi konfliktus erőszakos cselekedetek sorozatához vezetett a budapesti Józsefvárosban, amikor három rokon támadt meg egy másik családtagot.

A Práter utcában közlekedő autóban ülő három férfi – két testvér és az egyikük fia – észrevette az utcában a testvérpár nővérének fiát, akivel régóta tartó családi viszályban álltak. A múltban a konfliktus már többször is tettlegességig fajult, és a felek korábban feljelentették egymást.

Az incidens napján a trió megállt az autóval a rokon közelében, majd a fiú és a nagybátyja késekkel és gázriasztó fegyverrel támadtak rá. A támadás során a fegyverrel rá is lőttek az áldozatra, ezt követően pedig késsel és bozótvágóval többször megszúrták. A harmadik támadó a kocsiból buzdította társait.

A támadók csak akkor hagyták abba az erőszakos cselekedeteket és távoztak a helyszínről, amikor észrevették, hogy többen figyelik őket. Az áldozat sérülései nyolc napon belül gyógyulóak voltak, azonban az ügyészség szerint a késes támadás akár életveszélyes is lehetett volna.

Az ügyészség a testvérpárt társtettesként, a fiút pedig bűnsegédként vádolja életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, és börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte.