Otthonfelújítási Program: a kormány kiemelt feladatokat szignál az ÉMI Nonprofit Kft-nek

A kormány pénteki rendelete értelmében az ÉMI Nonprofit Kft. látja el a műszaki szakértői feladatokat az Otthonfelújítási Program megvalósításában.

Az ÉMI Nonprofit Kft. (Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság) számos fontos feladatot kapott a kormánytól az Otthonfelújítási Program keretében. Ezek közé tartozik a tervezett beruházások műszaki-gazdasági elemzéseinek elkészítése, valamint a programhoz kapcsolódó regisztrációs és nyilvántartási rendszerek kialakítása és működtetése.

A társaság feladatai között szerepel az építési minőség és a szakszerű kivitelezés biztosítása, a jogszabályokban meghatározott követelmények érvényesítése érdekében létrehozott kivitelezői regisztrációs felület működtetése, valamint a kapcsolódó felhívások elkészítése.

Ezen túlmenően, az ÉMI Nonprofit Kft. felelős lesz a tanácsadói regisztrációs felület kialakításáért és karbantartásáért, a programban érintett építési kulcstermékek egyszerűsített környezeti minősítéséért, valamint a kiemelt termékgyártókkal való kapcsolattartásért. Emellett előkalkulátor felületet is létre kell hozniuk és üzemeltetniük.

A kérelmezők számára egy elektronikus információs felület kialakítása és annak karbantartása is az ÉMI feladatai közé tartozik. A helyszíni ellenőrzésekben való műszaki közreműködés is az ő kompetenciájukba tartozik, hogy a beruházások szakszerűen, gazdaságosan és a felhívásban előírt követelményeknek megfelelően valósuljanak meg.

Végül, de nem utolsósorban, az ÉMI Nonprofit Kft. egyéb műszaki tanácsadási szolgáltatásokat is nyújt a pályázati konstrukciók kialakításához és megvalósításához, biztosítva ezzel a minőségbiztosítást és a gazdaságossági hatékonyságot.