Kalapácsos támadás egy videojátékos rivális ellen Floridában

Egy 20 éves férfi több mint 1600 kilométert utazott, hogy kalapáccsal támadjon meg egy másik fiatal férfit Floridában, akivel korábban csak egy online videojátékban találkozott.

Floridában, Nassau megyében egy 20 éves férfit emberölés kísérletével és felfegyverkezve elkövetett betöréssel gyanúsítanak, miután kalapáccsal támadt egy másik fiatal férfira, akivel korábban csak az ArcheAge nevű online szerepjátékban került kapcsolatba.

A támadás június 27-én, hajnalban történt, amikor egy maszkot viselő idegen tört be az áldozat otthonába. A betörő kalapáccsal fejbe ütötte az áldozatot, aki a zajra felébredt és éppen kilépett a hálószobájából.

Az áldozat, aki nem veszítette el az eszméletét, birkózni kezdett a behatolóval és segítségért kiáltozott. A támadót végül az áldozat mostohaapja segítségével sikerült legyűrni, és fogva tartották a rendőrség kiérkezéséig.

A támadó, Edward Kang, New Jersey-ből utazott Floridába, hogy megbosszulja a videojátékban elszenvedett sérelmeket. A szüleinek azt mondta, hogy egy barátját látogatja meg, majd repülővel érkezett Floridába, ahol bejelentkezett egy szállodába, és egy szerszámboltban vásárolt egy kalapácsot. Ezzel a fegyverrel hatolt be az áldozat otthonába, melynek ajtaját nyitva találta.

Az áldozat fejsérüléseket szenvedett, de egyik sem bizonyult életveszélyesnek. Kang a rendőrségi kihallgatáson azt állította, hogy azért támadta meg áldozatát, mert az „nagyon rossz ember volt” a videojátékban. A rendőrség jelenleg nem rendelkezik információval arról, hogy Kang hogyan jutott hozzá az áldozat lakcíméhez.

Edward Kang előzetes letartóztatásba került, és óvadékot nem állapítottak meg az ügyében, így a tárgyalásáig börtönben marad.