Múzeumok Éjszakája: Több mint 300 ezer látogató egy éjszakán

A Múzeumok Éjszakája rendezvény idén is óriási érdeklődést váltott ki, 326 ezer látogatóval Magyarország egyik legnagyobb kulturális eseményévé avanzsálva.

A Múzeumok Éjszakája kezdetétől fogva, 22 évvel ezelőtt, jelentős kulturális eseménynek számít hazánkban. Idén a rendezvényre 326 ezer érdeklődő volt kíváncsi, ami kiemelkedő szám a hazai kulturális fesztiválok között. Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium helyettes államtitkára szerint ez a fesztivál az, amely egyetlen éjszaka alatt a legtöbb embert mozgatja meg Magyarországon, még a Sziget fesztivált is ideértve.

A Múzeumok Éjszakája kezdetben csupán Budapestre koncentrált, azonban az évek során egyre több vidéki helyszín csatlakozott a kezdeményezéshez. Az idei évben a vidéki múzeumok látogatottsága jelentősen megnőtt, ami a rendezvénysorozat egyik legnagyobb eredményeként könyvelhető el.

A Szépművészeti Múzeum idén a legtöbb látogatót vonzó helyszínnek bizonyult, ahol dzsessz- és kortárstánc-programok is színesítették a kínálatot. A Magyar Nemzeti Múzeum a második, míg a székesfehérvári Szent István király Múzeum a harmadik leglátogatottabb helyszín volt. A népszerűségi listán a Magyar Természettudományi Múzeum végzett a negyedik helyen, és mind a négy intézmény több mint 12 ezer látogatót fogadott azon az egy éjszakán.