Semmelweis-nap: Zárva lesznek az orvosi rendelők július 1-jén

Július 1-jén, a magyar egészségügyi dolgozók ünnepe alkalmából, jelentős részük nem fogad betegeket, így több orvosi szolgáltatás sem lesz elérhető hétfőn.

A Semmelweis-nap, amely Semmelweis Ignác születésnapján kerül megrendezésre, 1992 óta hivatalos ünnepnap Magyarországon. Ezen a napon az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napot tartanak, ami azt jelenti, hogy sok egészségügyi szolgáltatás nem lesz elérhető. A Dívány hírportál arra figyelmeztet, hogy érdemes előre tájékozódni az intézmények nyitvatartásáról.

A munkaszüneti nap nemcsak az állami, hanem a magánrendelőket is érintheti. Több helyen is megülik a magyar egészségügy napját, ezért fontos, hogy a betegek előzetesen tájékozódjanak a rendelők nyitvatartásáról.

A Semmelweis Egyetem részletes tájékoztatást nyújt a július 1-jére vonatkozó rendelkezésekről, és arról, hogy mely szervezeti egységeikben tartanak munkaszünetet. Az információk elérhetők az egyetem honlapján.

Semmelweis Ignác, akit az „anyák megmentőjének” is neveznek, 1818-ban született, és jelentős szerepet játszott a gyermekágyi láz megelőzésében. A magyar egészségügy napját 2011-ben nyilvánították hivatalosan munkaszüneti nappá.