Mészáros Lőrinc jótékonysági programja segíti a rászoruló családokat

Idén is támogatja Mészáros Lőrinc a nagycsaládos és egyszülős családok nyaralását, ahol 500 család élvezheti az ingyenes üdülést a Mészáros Csoport szállodájában és kempingjében.

A Mészáros Csoport tulajdonosa, Mészáros Lőrinc a zalakarosi sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy a Pro Filii Alapítvány által finanszírozott, 200 millió forintos költségű üdültetési programhoz azért csatlakozott, mert maga is nagycsaládos, és ismeri a családok nehézségeit. "Pontosan tudom, milyen egy nagycsaládos helyzete, többször átéltem fiatal koromban és nem csak az anyagiakra, hanem a család mozgatására gondolok, amely sokszor nehéz feladatot ró a családfőre" – mondta Mészáros Lőrinc.

Az elmúlt öt év során több mint tízezer ember részesült a nyaralási lehetőségben, és az idei évben is több mint 500 család, közel 3000 felnőtt és gyermek kapcsolódhat be a programba. Mészáros Lőrinc kiemelte, hogy eddig több mint egymilliárd forintot fordítottak erre a célra.

Nagy Anna, az Egyszülős Központ alapítója és vezetője szerint Magyarországon közel félmillió gyermek él egyedülálló szülővel, és sok család anyagi helyzete nem teszi lehetővé a nyaralást vagy a különórákat. A Pro Filii Alapítvány és a Mészáros Csoport támogatása ezeknek a családoknak jelent segítséget.

Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke elmondta, hogy az ötödik éve zajló program óriási segítség a családoknak, és a rekreációval hozzájárul a családok megerősödéséhez. Az egyesület igyekszik olyan családokat választani a nyaralásra, akik még nem éltek a lehetőséggel, vagy egészségügyi problémákkal küzdenek.

A családok a zalakarosi Hunguest Hotel Freyaban és a Balatontourist füredi kempingjében tölthetik el az ötnapos nyaralásukat félpanziós ellátás mellett, a július elejétől szeptemberig tartó időszakban. A program megnyitóján Mészáros Lőrincet kedvese, Várkonyi Andrea oldalán fotózták le, aki egy 882 575 Ft-os Dolce & Gabbana szerelésben köszöntötte a családokat. Az ismert vállalkozó az egész országot megdöbbentő fogyása óta továbbra is őrzi jó formáját, ami a róla készült friss fényképeken is jól látható.