Júliustól megszűnik a szülészet Keszthelyen

Július 1-jétől szünetelni fog a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a Keszthelyi Kórházban. A kórház Facebook-bejegyzése és közleménye szerint a betegeket a lakóhelyük szerinti körzet kórházaiban fogják ellátni, gyakorlatilag csak az egynapos ellátások maradnak meg a keszthelyi intézményben. A járóbeteg ellátás, a terhesgondozás, a nőgyógyászati szakellátás továbbra is biztosítottak maradnak, de a felsorolt ellátásokat más intézmények veszik át, figyelembe véve a lakóhelyek távolságát a Keszthelyi Kórház körzetében.

A tájékoztatás szerint több település lakosai más kórházakban kapnak majd ellátást. Balatongyörök, Cserszegtomaj és további települések lakói a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházban, míg Keszthely és környékei a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórházban lesznek ellátva. Az Ajkai Magyar Imre Kórház, valamint a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház is fogadja majd a környező települések lakosait. Emellett a Veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház – II-es progresszivitási szintű nőgyógyászatán is kapnak majd ellátást egyes települések lakói.

A 24.hu információi szerint április közepén egyszer már leállt a szülészeti fekvőbeteg ellátás a Keszthelyi Kórházban, majd május elején bejelentették, hogy újraindult. Manninger Jenő fideszes polgármester a kampányban még azt ígérte, hogy az ellátás hosszútávra meg lesz oldva, de a választásokat követően elvesztette a posztját Tóth Gergellyel szemben.

A kórház tájékoztatása szerint az ellátást átvevő intézmények rendelkeznek a szükséges személyi és tárgyi feltételekkel, így az érintett lakosok számára az ellátáshoz való hozzáférés biztosított.