Mellkasi fájdalmat színlelve hívott mentőt egy férfi pénzkérés céljából

Egy rendkívüli esetről számolt be az Országos Mentőszolgálat: egy Pest megyei férfi mellkasi fájdalmakra hivatkozva hívta ki a mentőket, csakhogy valójában pénzt akart tőlük kérni.

Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán osztották meg a szokatlan esetet, amely során egy férfi éjjel hívta ki a mentőket, állítása szerint elviselhetetlen mellkasi fájdalmak miatt. A helyszínre érkező mentők meg akarták vizsgálni a férfit, aki azonban bevallotta, hogy valójában semmi baja, csupán azért hívta őket, mert elitta az összes pénzét egy közeli szórakozóhelyen.

A mentők továbbra is meg akarták vizsgálni a férfit, aki ezt határozottan elutasította. Egyikük még szendvicset is felajánlott neki, de a férfi agresszíven reagált, fenyegetőzött és káromkodott, mert nem kapott pénzt a további szórakozásra, majd otthagyta őket.

Az eset különösen felháborító, ha figyelembe vesszük, hogy a férfi miatt egy mentőegység nem tudott más sürgős esetekre reagálni. A mentőszolgálat munkatársai azonban hivatásukhoz méltóan, segítőkészen és professzionálisan kezelték a helyzetet.

: Országos Mentőszolgálat Facebook-oldala.