Programajánló a nyári kánikulában: hétvégi borkóstoló események

A hétvégi forróságban tökéletes kikapcsolódást nyújthatnak a különböző borkóstoló események, melyek a borok szerelmeseinek kínálnak változatos programokat.

Bodrogkisfaludon június 27-30. között kerül megrendezésre a "legboldogabb fesztivál", a BOLDOGkisfalud Feszt 2024, ahol a résztvevők borozással, irodalommal és akusztikus zenével tölthetik a délutánt, hajókázhatnak a Bodrogon, és esténként nagykoncertekkel zárhatják a napot a Tokaji-hegy látképével a háttérben.

A Winelovers X rendezvényét is idén rendezik meg június 28-29. között a CORINTHIA BUDAPEST szállodában, ahol a Winelovers Wine Awards szakmai zsűrije választja ki az év nyertes borát. A látogatók szakmai találkozókon és beszélgetéseken vehetnek részt, miközben a legjobb borászatok standjainál kóstolhatják a borokat.

Június 28-án a Virág Benedek Házban megismerkedhetnek a pétillant naturel, azaz a pét-nat borokkal, melyek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek egyedi készítési módjuk és karakteres ízük miatt.

A Villányi borvidék csodálatos tájain június 29-én kerül megrendezésre a Gördülő dűlők 2024 esemény, ahol a résztvevők bringatúrákon fedezhetik fel a vidéket, és kóstolhatnak frissítőket a borvidéki hangulat jegyében.

Ugyancsak június 29-én kerül sor a 2. Pilisi Borpiknikre, ahol a pilisi dombok között gyümölcsös borokkal, fröccsökkel és élő zenével várják az érdeklődőket. A pikniken kiváló kézműves borok kóstolására is sor kerül.