Most bármelyik lakástulajdonos támogatást nyerhet fűtéskorszerűsítésre

Magyar ingatlantulajdonosok számára nyújt vissza nem térítendő fűtéskorszerűsítési támogatást a Daikin Hungary Kft., a pályázati program keretösszege 150 millió forint, és augusztus 31-ig lehet jelentkezni.

A Daikin márka 100. születésnapja alkalmából indított pályázat lehetőséget biztosít 100 magánszemély számára, hogy modern, levegő-levegő hőszivattyús rendszerre cseréljék fűtési rendszerüket Magyarországon. A nyertesek részére a Daikin a készüléket és a telepítést is biztosítja, a támogatás mértéke az elért energiamegtakarítás függvényében alakul.

A magyar adószámmal rendelkező magánszemélyek saját tulajdonukban lévő ingatlan esetén pályázhatnak, és a jelentkezési határidő 2023. augusztus 31. A részletes feltételek a Daikin weboldalán érhetők el.

A pályázatokat a beadási határidő után 10 napon belül bírálják el, és a 100 legnagyobb energiamegtakarítást ígérő, szabályosan kitöltött pályázatot támogatják. A pályázók a Daikin honlapján található kalkulátor segítségével számolhatják ki a várható energiamegtakarítást.

A 10 legnagyobb energiamegtakarítást elérő pályázó esetében a támogatás mértéke 100 százalékos, míg a következő 90 pályázat esetében fix 50 százalékos támogatást nyújt a cég. Az új készülékeket ősszel, de legkésőbb december 15-ig telepítik és beüzemelik.

A Daikin, amely 175 országban több mint 98 ezer alkalmazottat foglalkoztat, 1991 óta van jelen Magyarországon. A cég a 2023. április 1-től 2024. március 31-ig tartó üzleti évben 22,1 milliárd forint nettó értékesítési árbevételt ért el, az előző üzleti évben pedig 23,4 milliárd forintot; adózott eredménye pedig 431,9 millió forint volt az egy évvel korábbi 742,1 millió forint után.