Budapest egyetlen ingyenes, Duna-parti strandja megnyílt

Június 28-tól, azaz a mai naptól augusztus 20-ig újra nyitva áll a Római-parti Plázs, Budapest egyetlen ingyenes Duna-parti strandja, ahol a látogatók a szigorú biztonsági előírások betartása mellett hűsölhetnek.

A fővárosiak által kedvelt fürdőhely, a Római-parti Plázs, a Duna Védelmi Egyezmény aláírásának harmincadik évfordulója előestéjén, a nemzetközi Duna-napon nyitja meg kapuit, és várja azokat, akik a forró nyári napokat szeretnék vízparton tölteni. A Plázs a kerületi konzultáció eredményeképpen az Óbuda-békásmegyeri lakosok 95%-os támogatását élvező helyszín, ahol a látogatók belépődíj nélkül élvezhetik a folyamatosan ellenőrzött vízminőséget.

A strand megnyitása előtt szigorú hatósági és vízminőségi vizsgálatokat, szakhatósági engedélyeztetést, föveny-előkészítést, valamint a meder átvizsgálását és tisztítását végezték el. Ennek eredményeképpen a tiszta és gondozott partszakasz, valamint a kiépített infrastruktúra várja a kikapcsolódni vágyókat.

A Plázs minden nap 10 és 19 óra között tart nyitva, és a vendégek számára színes napágyakat, ingyenes ivóvizet, mosdó-, pelenkázó- és zuhanyzóhasználatot, továbbá díjmentes kerékpár-tárolási lehetőséget kínál. A fürdőzésre alkalmas partszakaszon a 120 cm-es vízmélységet jelző bójákkal kijelölt területen lehet fürdeni, szintén a nyitvatartási időben.