Bodó Viktor kétéves színészképzőjét a Jurányiban indítja

Színészmesterség-képzést indít a Jurányi Inkubátorházban Bodó Viktor, a Freeszfe Egyesület támogatásával.

Bodó Viktor eredetileg a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE) tervezte elindítani a színészképzését, azonban a 2020-as modellváltás miatt ez nem jött létre. Későbbi tervei között szerepelt egy gimnáziumi színjátszó csoport létrehozása is, de ez a diákok elfoglaltsága miatt nem valósult meg. Végül a börtönben végzett oktatási tevékenysége erősítette meg újra a tanítás iránti elkötelezettségét, amit most a Jurányi Inkubátorházban fog megvalósítani.

Az ATV Egyenes beszéd című műsorában Bodó Viktor elmondta, hogy a Jurányi utcai épületben elegendő hely áll rendelkezésre egy teljes színészmesterség-képzés számára, beleértve egy nagy termet is, ahol a színészosztály élhet majd két évig. A képzést két magánszektorból érkező támogató és a Füge Produkciós Iroda is támogatja, utóbbi az adminisztrációs feladatokat látja majd el. A képzés szakmai támogatója a Freeszfe Egyesület.

A tanári kar jelenleg 15 főből áll, és olyan neves mesterek tartanak majd órákat, mint Máté Gábor és Székely Kriszta. Bodó Viktor szerint a képzés intenzív lesz, a két éves oktatási programot egy további gyakorlati év egészíti ki. A hallgatók gyakorlati helyeit már szervezik, mind hazai, mind nemzetközi színtéren. A harmadik évben a Freeszfe segítségével a Ludwigsburgi Egyetemre is eljuthatnak a színészhallgatók nemzetközi filmes projektekben való részvétel céljából, és európai fesztiválokon is megmutathatják magukat. A rendezői pályára készülő diákok pedig többek között Hamburgban, Prágában vagy Stuttgartban hospitálhatnak, asszisztálhatnak, sőt rendezhetnek is.