Azahriah nem tűri a pofátlanságot: határt szabott a videósoknak

Azahriah, aki nemrégiben háromszor is megtöltötte a Puskás Arénát, most a YouTube-sztárok mohóságával szembesült. A fiatal előadó sikerei nemzetközi szinten is egyre növekednek, de a külföldi videósok egy része túlzásokba esett a zenéinek felhasználásával kapcsolatban.

Azahriah és a menedzsmentje engedményt tett egy népszerű YouTubernek, Anthony Ray-nek, aki ingyenesen használhatta a "Four Moods" című számot, azonban a videós ezt kihasználva további tartalomgyártókat hívott be, akik szintén ingyen akarták használni a zenét. Baukó Attila, aki a közösségi oldalán osztotta meg a történteket, hangsúlyozta, hogy bár nem szállt el magától, fontos számára a művészetének értéke, és nem szeretné, ha idegenek kezébe kerülne.

Azahriah szerint ez a helyzet egy kiváltság volt Anthonynek, de a YouTuber visszaélt vele. "Az ember a kisujját nyújtja, és máris elharapódzik a helyzet" - mondta, hozzátéve, hogy a reakcióvideók többségét magyarok nézik, és csak elenyésző számú külföldi talál rá ezekből a videókból.

A Blikk által megkérdezett szakértő szerint a whitelist, vagyis a fehér lista, lehetővé teszi a tartalomgyártók számára a zenék szabad felhasználását, ami növelheti a dalok elérését és népszerűségét, de mint Azahriah esetében is látható, nem minden esetben működik ez problémamentesen.