Hátborzongató thrillerben tér vissza a The Walking Dead sztárja

Andrew Lincoln, a The Walking Dead sztárja, egy középkorú férfi szerepében tér vissza az ITV új thrillerében, a Cold Water című sorozatban, amely egy kis skót faluban játszódik, ahol a főhős egyre mélyebb barátságot köt a szomszéd házaspár férfi tagjával.

Az új produkcióban Lincoln egy elégedetlen középkorú férfi, John szerepét alakítja, aki változást keresve költözik egy távoli skót faluba. Itt ismerkedik meg a szomszéd Tommyval (Ewen Bremner), akinek a feleségét, Fionát (Indira Varma) mélységesen megveti. A férfiak közötti kapcsolat egyre intenzívebbé válik, ami Fionának nem tetszik, és gyanakodni kezd, hogy Tommy valóban az-e, akinek látszik.

A Cold Water forgatókönyvét David Ireland, a legendás drámaíró írta, aki a történet kialakulását egy egyszerű kérdéssel indította: "Hol szeretnék élni – vidéken vagy városban?". Ebből az ártatlannak tűnő kezdetből született meg a sötét, vicces és fordulatos thriller, amelynek sikerült egy páratlan szereplőgárdát összegyűjtenie, köztük a "félelmetes" Andrew Lincolnnal az élen.

Az ITV drámaosztályának vezetője, Polly Hill szerint Ireland forgatókönyvei csodálatosak és eredetiek, és kiemelte, hogy a történet hihetetlen szereplőgárdát vonzott, Andrew Lincoln vezetésével. Hill szerint a Cold Water egy igazán kihagyhatatlan drámának ígérkezik.

A sorozat ügyvezető producerei között szerepelnek Chris Fry, Alice Tyler, Lydia Hampson, Jane Featherstone, valamint maga Ireland és Lincoln. A produkciót Brian Coffey készíti, a nemzetközi forgalmazásért pedig az ITV Studios felel.

A további szereposztásról és a gyártás részleteiről egyelőre nem adtak tájékoztatást, a forgatás 2024-ben kezdődik, és a sorozat hivatalos bemutatójának időpontja még ismeretlen.