A drogos énekesnő sorsa a pártfogói jelentéstől függ

A drogos énekesnőként ismertté vált előadó pártfogói felügyelete május végén lejárt, de a büntetőeljárás kimenetele még bizonytalan. A hatóságok döntése a pártfogói beszámoló tartalmától függ, amelynek elkészítése jelenleg is zajlik.

Az énekesnő ügye tavaly októberben került a nyilvánosság elé, amikor kábítószer birtoklása miatt került gyanúba. A XIII. kerületi rendőrkapitányság vizsgálata után lehetőséget kapott a pártfogói felügyeletre, amit március végéig sikeresen teljesített, ám a felügyelet május végéig tartott.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség most arra vár, hogy a pártfogói felügyelői szolgálat tájékoztatást adjon az énekesnő magatartásáról és a szabályok betartásáról. Dr. Rab Ferenc Levente főügyészségi ügyész szerint a büntetőeljárás további sorsa ettől függ.

Dr. Molnárfi István jogász elmondása alapján a pártfogói felügyelet beszámolóját írásban kell az ügyészséghez eljuttatni, amely tartalmazza a gyanúsított együttműködési hajlandóságát és a megszabott feltételek teljesülését. Ha a beszámoló alapján a feltételek nem teljesültek, az ügyész vádat emelhet, és a bíróság dönt a további szankciókról.

A drogos énekesnőnek akkor sem lehet teljes a nyugalma, ha az ügyészség lezárja az ügyet, mivel a megszüntetést követő két éven belül újabb kábítószeres ügybe keveredése súlyosabb következményekkel járhat, és nem ajánlott újra bármilyen kábítószeres ügybe keverednie.

Az énekesnő tanúvallomása nyomán négy személyt állítottak elő, akik ellen jelenleg is nyomozás folyik. Közülük egy személy letartóztatásban van, egy bűnügyi felügyelet alatt áll, míg a többi két gyanúsított szabadlábon védekezik. A kábítószer-kereskedelem bűntettével gyanúsított személyek ellen két külön nyomozás zajlik.