"Kátya, velünk maradsz!" – Megható emlékezés Tompos Kátyára

Hosszan tartó betegség után, 41 évesen hunyt el május 31-én Tompos Kátya, aki a halálhíre előtt nem sokkal jelentette be, hogy rákkal küzdött. Az egész ország gyászolja a Jászai Mari és Junior Prima-díjas színésznőt, akinek távozása mély űrt hagyott családjában, barátaiban és kollégáiban.

Tompos Kátya halála után az egész ország gyászol, és csak nemrég derült ki, hogy hosszú évek óta küzdött a betegséggel. A színésznő halálának hírére az ország egy emberként fejezte ki támogatását, és a gyász mindenkit mélyen érintett.

Dolhai Attila, Tompos Kátya egykori diáktársa és színpadi partnere, szintén megrendült a veszteségtől. A színész a hivatalos Facebook-oldalán emlékezett meg az elhunytról, ahol egy közös, régi fotót is megosztott, amelyen fiatalon láthatók együtt.

A megosztott képen Tompos Kátya és Dolhai Attila mellett más ismert művészek is szerepelnek, mint például Ilosfalvy Róbert és Bagó Gizella, akik közösen a Magyar Tudományos Akadémián tanultak. Dolhai Attila a képhez így emlékezett: "Tompos Kátya közös mesterünk Bagó Gizella mellett a kis tanítványok Ilosfalvy Róberttel a Magyar Tudományos Akadémián. A képen látható balról jobbra Szőcs Artúr, Jegercsik Csaba, Ilosfalvy Róbert, Bagó Gizella, Tompos Kátya, Fila Balazs, és jó magam Dolhai Attila".

Dolhai Attila posztjában röviden, de annál meghatóbban fejezte ki érzéseit: "Kátya velünk maradsz! Szeretünk Kátya" - írta.