"Szégyenteljes" - Orbán Viktor kiakadt, videón a miniszterelnök

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, éles kritikával illette az európai választásokat követő politikai folyamatokat. Facebookon közzétett videójában a Néppártot, a baloldalt és a liberálisokat vádolja a hatalomért folytatott "szégyenteljes osztozkodással".

A miniszterelnök szerint a Néppárt, amelyhez a Tisza Párt is csatlakozott, cserbenhagyta a szavazóit, amikor a jobboldali voksok egy részét megszerezve aztán balra vitte azokat. Orbán Viktor a Facebookon megosztott videóban fejtette ki álláspontját, amelyben a Néppártot, a Szocialistákat és a Liberálisokat nevezi meg a hatalmi osztozkodás felelőseiként.

A videóban elhangzottak szerint a miniszterelnök szégyenteljesnek tartja a létrejött megállapodást, amely szerinte nem a teljesítményen vagy a jövőbeli terveken alapult, hanem kizárólag a hatalom megszerzésén. Orbán Viktor úgy véli, hogy a most kialakult koalíció a "hazugság és a becsapás pártkoalíciója", amely figyelmen kívül hagyja az elmúlt öt év rossz teljesítményét és nem a következő időszakra szóló programokról szól. A miniszterelnök kijelentése szerint nincs ok arra, hogy Magyarország támogassa ezt a hatalommal való visszaélést.