Orbán Ráhel elképzelése Budapest eladásáról

Elkészült a budapesti imázsfilm, amelyet A-listás tartalomgyártók készítettek május végén, Orbán Ráhel meghívására, egy államilag finanszírozott influenszerutazás keretében.

A "Budapest - The Spice of Europe" című videóban a magyar főváros ikonikus helyszínei jelennek meg, mint a Parlament, a Gresham-palota, a Lánchíd, a Halászbástya és az Opera, valamint több tartalomgyártó koktélruhában. A látványos épületek és a filterezett arcok mellett Liszt rapszódiája és a "Budapest, te csodás" dallamai hallhatóak, amelyek egyfajta feszült várakozást keltő hangulatot teremtenek.

A videó elkészítése állítólag nemzeti érdek volt, amit Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter parlamenti államtitkára, Fónagy János is megerősített, mondván, hogy az influenszertrip több milliárd adóforintba került, és ennek megszervezése is a nemzeti érdekek közé tartozott.

Az imázsfilm célközönsége azonban továbbra is kérdéses marad, de a leírás szerint Budapest időtlen eleganciájának, kincseinek és bájának rabul ejtésére hívja a nézőket.