Menczer üzenetet küldött Bidenéknek

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója reagált Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerdai megjegyzéseire, amelyek szerint Magyarországon a tisztségviselők antiszemita és muszlimellenes retorikát használnak, valamint büntetik a kormányt bíráló vallási csoportokat.

Szijjártó Péter külügyminiszter a vádakat nonszensznek nevezte, és Menczer is hozzátette a maga véleményét a témában. Menczer szerint az Egyesült Államok elnöke és kormánya úgy vélik, hogy ők mondhatják meg, ki viselkedik helyesen a világban.

A kommunikációs igazgató idézte Jiszrael Kac izraeli külügyminisztert, aki tíz nappal korábban Magyarország antiszemitizmus elleni fellépését példamutatónak nevezte, és kívánta, hogy a világ többi részén is hasonló harcot folytassanak e jelenség ellen.

Menczer emellett felhívta a figyelmet az amerikai antiszemitizmus növekedésére, és adatokat sorolt fel, amelyek szerint az Amerikai Zsidó Bizottság adatai alapján a zsidó származású válaszadók 74 százaléka szerint az antiszemitizmus egyre nagyobb probléma az Egyesült Államokban, és a helyzet az elmúlt öt évben romlott. Továbbá, hogy a gyűlöletbűncselekmények 55 százaléka zsidók ellen irányul, és hogy az október 7-i terrortámadás óta 300 százalékkal nőtt a zsidókkal szembeni erőszak az országban.

Menczer Facebook-posztjában további részletek is olvashatók az általa említett adatokról.