Amerikai férfi, aki nem hagy borravalót

Egy Los Angeles-i férfi úgy döntött, hogy nem hagy borravalót az éttermekben, és ezt a TikTokon dokumentálja, amiért vegyes reakciókat kap. Hetente körülbelül 153 dollárt spórol így.

A férfi egy külön TikTok oldalt hozott létre, hogy bemutassa, hogyan spórol az éttermi költségeken azzal, hogy nem hagy borravalót. Az első videóját 2022. június másodikán töltötte fel, és azóta több hasonló tartalmat is megosztott. A videókban látható, ahogy az utcán sétál, betér egy vendéglátóhelyre, majd távozik anélkül, hogy borravalót hagyott volna.

A TikTok felhasználói vegyes érzelmekkel reagáltak a férfi cselekedetére. Néhányan „teljesen undorítónak” nevezték a tettét, tekintettel arra, hogy az éttermi iparban gyakran a borravalók képezik az alkalmazottak fizetésének egy részét. Mások viszont egyetértettek a férfival, és úgy vélték, hogy ez egy követendő trend.

A férfi döntése, hogy nem hagy borravalót, egy 3 dolláros szendvics megrendelése után született meg, amikor felajánlottak neki egy szintén 3 dolláros borravaló lehetőséget. Egyik videójában kiszámolta, hogy ezzel a módszerrel hetente majdnem 153 dollárt takarít meg, annak ellenére, hogy a kiszolgálók gyakran kedvesek és segítőkészek vele.

A férfi tevékenysége nem csak az éttermi iparban dolgozók körében váltott ki ellentmondásos véleményeket, hanem a nagyközönség körében is. Az ilyen típusú magatartás, mint amit a férfi képvisel, felveti a kérdést az éttermi kultúra és a borravaló szokásainak jövőjéről. Az éttermi dolgozók gyakran a borravalókból élnek, és ez a gyakorlat jelentős hatással lehet a vendéglátóiparban dolgozók megélhetésére.