Júliustól ismét szünetel a szülészeti ellátás a Keszthelyi Kórházban

Július 1-jétől újra szünetel a szülészeti-nőgyógyászati fekvőbeteg-ellátás a Keszthelyi Kórházban, de a járóbeteg ellátás, a terhesgondozás, a nőgyógyászati szakellátás és az egynapos ellátások továbbra is biztosítottak maradnak.

A Keszthelyi Kórház Facebook-oldalán közzétett bejegyzés szerint a szülészeti-nőgyógyászati osztályon a fekvőbeteg-ellátás szünetelni fog, azonban a járóbeteg ellátás, a terhesgondozás, a nőgyógyászati szakellátás és az egynapos ellátások változatlanul elérhetők lesznek a betegek számára. A bejegyzésből az is kiderül, hogy a fekvőbeteg-ellátást melyik másik intézmény veszi át, a lakóhelyek alapján.

Korábban, április közepén már volt egy rövid időszak, amikor szünetelt a szülészeti fekvőbeteg ellátás a kórházban, de május elején újraindult. Akkor a Belügyminisztérium tájékoztatása szerint orvosi kapacitásprobléma miatt volt szükség a leállásra, de megjegyezték azt is, hogy a szülészeten a szakdolgozói létszám biztosított volt. Manninger Jenő, a város akkori fideszes polgármestere, aki a június 9-i választáson alulmaradt, akkor bizakodó volt a helyzet hosszútávú megoldását illetően.