WizzAir késések és utastájékoztatási problémák

A WizzAir légitársaság Milánóból Budapestre tartó szerdai járata jelentős késéssel indult, és az utastájékoztatás hiányosságai miatt több utas lemaradt a járatról.

A fővárosi kormányhivatal szerdán bejelentette, hogy a WizzAir több légitársasággal együtt hatósági ellenőrzés alá került az elmúlt napokban tapasztalt jelentős késések miatt. Egyik olvasó beszámolója szerint a WizzAir Milánóból Budapestre tartó szerdai járata csak másnap reggelre tudott felszállni, az utasokat éjfél körül tájékoztatták a változásról. A légitársaság szállást, ételt és másnapi reptéri transzfert ígért az érintetteknek, azonban nem mindenki kapott szállást, és a transzfer is elmaradt.

Az érintett olvasó éjfél után érkezett meg a szállásra, és reggel hiába várt a WizzAir transzferbuszára. A WizzAir applikációján és a központi telefonszámon is eltérő információkat kaptak az indulás időpontjáról. Végül a szálláshely saját transzferbuszával jutott el a reptérre, és csak a buszon ülve értesült arról, hogy a WizzAir nem tudott transzfert biztosítani, és a járat 9-kor indul. A megadott check in kapunál senki sem várta, a reptér küldött valakit, akinél le tudta adni a csomagját, amely később elkeveredett a milánói reptéren.

A WizzAir válaszában a viharos időjárást jelölte meg az átütemezés okaként, és azt állította, hogy minden érintett utasról gondoskodtak a protokollnak megfelelően. Azonban a földi kiszolgáló cég által segített szállásfoglalás és az időjárás okozta forgalmi problémák miatt nem tudták időben biztosítani a transzfert. Összesen hat utas maradt le a reggeli járatról, akiknek térítésmentesen átfoglalták a jegyüket egy esti járatra, és további egy éjszakára szállást biztosítottak. A WizzAir szerint a poggyászok rendben megérkeztek Budapestre.

Korábban hasonló problémák merültek fel más légitársaságoknál is, például az Eurowings stuttgarti járatának késése miatt több tucat szurkoló nem jutott ki a magyar válogatott Skócia elleni Eb-meccsére, és a Wizz Air Dortmundba tartó gépe is késett június 15-én, ami miatt a gépen utazó szurkolók lekéshették a Svájc elleni meccset.