Izraeli légicsapások Szíriában és Libanonban

Több halott és sebesült van a szerdán végrehajtott izraeli légicsapások következtében, amelyek Szíria és Libanon területén található célpontokat érintettek.

A szíriai állami hírügynökség, a Szana által közölt információk szerint az izraeli légierő szerda esti támadása során Szíria déli részén két ember vesztette életét, és egy katona megsebesült. A brit székhelyű Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) szerint egy másik izraeli légicsapás Damaszkusz déli külvárosában található, a Hezbollah milíciához és Irán-barát csoportokhoz köthető létesítményt ért, aminek következtében három halálos áldozat és tizenegy sebesült volt. A sebesüléseket egy szíriai légvédelmi rakéta lehulló repeszei okozták.

Libanon déli részén az izraeli erők által végrehajtott támadás öt sebesültet eredményezett, akiket kórházba szállítottak. A Hezbollah milícia, amely az Izrael és a Hamász közötti háború kitörése óta rakétákkal és drónokkal támadja Izrael északi részét, gyakori célpontja az izraeli támadásoknak, különösen a dél-libanoni állásai.