Egy férfi kitiltása a kaszinókból isteni nyerő formula miatt

Nem tartott sokáig a szerencsejátékos férfi sikerszériája, akit az összes helyi kaszinó kitiltott, mert állítása szerint isteni segítséggel nyert nagy összegeket.

Zimbabwéi kaszinók sorra adták ki a kitiltási dokumentumokat egy Emmanuel Mutumwa nevű férfi számára, aki magát "Prófétának" nevezte és azt állította, hogy isteni beavatkozás révén nyert jelentős összegeket. A kaszinófőnökök attól tartottak, hogy a férfi, mint állítólagos isteni szerencsejátékos, anyagilag megkárosítja őket.

A szerencsejáték világában ritkán hallani ilyen történeteket, és bár a szerencsejátékban nincsenek biztos nyeremények, Mutumwa esete mégis felkeltette a figyelmet. A férfi, aki egyben vallási vezető is, 30 000 dolláros (körülbelül 11 millió forintos) nyereményről számolt be, amit állítása szerint egy magasabb erő segítségével ért el.

A nyereményt, amit a férfi szerencsejátékokból szerzett, állítólag jó célokra fordította. Az összeget az egyházához járó gyerekek oktatásának támogatására és helyi vállalkozások beindítására használta fel.