Biczók András távozik a MAVIR éléről, Batta Gergő a váltó

A MAVIR felügyelő bizottságának döntése értelmében Biczók András, a társaság vezérigazgatója 2023. június 28-ával távozik posztjáról, utódja Batta Gergő lesz.

Biczók András öt évvel ezelőtt csatlakozott a MAVIR-hoz, és vezetése alatt a társaság számos kihívással nézett szembe. A koronavírus-járvány első hullámának kitörése után nem sokkal került hivatalba, majd a járványhelyzet enyhülése előtt az ukrán háború vált újabb próbatétellé. Az ukrán konfliktus következtében kialakult árválság az energiapiacokat is érintette, ami további kihívásokat jelentett a MAVIR számára a beszerzési, likviditási és finanszírozási területeken. Mindezek ellenére a válságkezelés sikeres volt.

Az elmúlt években jelentősen nőtt Magyarországon az időjárásfüggő kapacitások mértéke, különösen az ipari napelemek terén, amelyek kapacitásai megháromszorozódtak. Ez jelentős IT és infrastrukturális fejlesztéseket igényelt, és továbbra is szükségessé teszi azokat. A MAVIR-nak az infrastruktúra fejlesztésére évente több mint 100 milliárd forintot kell fordítania a termelői és fogyasztói igények gyors növekedése miatt.

Biczók András vezetésével a MAVIR meghatározó szereplővé és az iparág vezető think-tank-jévé vált. Az új vezérigazgató, Batta Gergő a jövőben veszi át a feladatokat és folytatja a társaság irányítását.