Autós és motoros ütközésével oktat a rendőrség

Balmazújvárosban egy személyautó és egy motorkerékpár ütközött, amit térfigyelő kamera rögzített, és a rendőrség ezt az esetet használja fel oktatási célokra.

Egy friss balesetről számolt be a Hajdú-Bihar megyei rendőrség, amely során egy személyautó és egy motoros ütközött össze Balmazújvárosban. A rendőrség a Facebook-oldalán közzétett videóban mutatja be az esetet, és felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Az autós kezdetben minden szabályt betartott: megfelelően közelítette meg a kereszteződést, megállt a stop táblánál, majd elsőbbséget is adott egy másik járműnek. Azonban ezután hibázott, amikor körültekintés nélkül hajtott tovább, és egy motoros elé került, aki szerencsére nem szenvedett komoly sérülést.

A rendőrség kiemelte, hogy nem csak az autós, hanem egy fiatalkorú fiú is veszélyes manővert hajtott végre, amikor az úttesten, a gyalogos-átkelőhely helyett, szabálytalanul kelt át kerékpárral. Az eseteket felhasználva a rendőrség arra hívja fel a közlekedők figyelmét, hogy legyenek óvatosak és mindig tartsák be a közlekedési szabályokat, hogy elkerüljék a baleseteket.

A Hajdú-Bihar megyei rendőrség más eseteket is kezel, mint például a Hajdúböszörményben történt tragikus eseményt, ahol egy 52 éves asszony rágyújtotta a házat a saját gyermekeire. Az ügyészség hamarosan vádat emel az asszonnyal szemben, aki a válása során bosszúból okozta a tüzet, tudva, hogy gyermekei a házban tartózkodnak. A tűzben a 19 éves lánya és a 25 éves fia égési sérüléseket szenvedett. Az emberölési kísérlettel gyanúsított asszonyt őrizetbe vették, és a bíróság elrendelte a letartóztatását. A rendőrség lezárta a nyomozást, így már az ügyészségen van az ügy.