Bel-Buda legújabb irodaháza vonzza a bérlőket

Az irodapiac dinamikus változásai közepette a Bel-Buda szívében található BEM Center irodaház új bérlőkkel bővült, akik a modern, energiahatékony épületet választották székhelyül. Az irodaház 17 850 m2 irodaterülettel és 3050 m2 kiskereskedelmi területtel gazdagítja a fővárosi ingatlanpiacot, és a kialakítás során különös figyelmet fordítottak a bérlők és a látogatók igényeire.

A gazdasági környezet változásai, mint a kiugró infláció és a magas energiaárak, jelentős hatással voltak a kiskereskedelmi forgalomra, amely tavaly éves szinten 7,9%-kal csökkent. Ennek ellenére az idei év első négy hónapjában a fogyasztás 2,4%-kal bővült, ami pozitív jelekkel szolgál a piac számára.

A BEM Center kialakításánál a különböző funkciókhoz szükséges ideális méreteket vették alapul, figyelembe véve az irodaház dolgozóinak, a hotel vendégeinek és a környék lakóinak igényeit. Szabó Dávid, a Property Market kiskereskedelmi bérbeadási igazgatója kiemelte, hogy a speciális fejlesztések iránti igény továbbra is erős a piacon.

Az irodaház és kiskereskedelmi területek jellemzői

A BEM Center előnyös elhelyezkedése és a flexibilis parkolási rendszer kiemelt szempontok a bérlők számára. Az irodaházban a kiskereskedelmi területek mérete 80-600 m2 között változik, és a fejlesztés során egy belső fedett passzázs is kialakításra került. Az épület A+ energetikai besorolású, és jelentős megújulóenergia-részarányt használ a fűtésre és hűtésre, valamint napelemeket és esővízgyűjtést alkalmaznak.

Új bérlők és a piac reakciója

A Manna ABC, a CIB Bank és a Miele is a BEM Center irodaházat választotta új helyszínül, ahol a modern környezet és a fenntarthatóság mellett a kiváló megközelíthetőség és a szolgáltatások minősége is döntő szerepet játszott. A kiadható területek 80%-ára már megállapodtak, a maradék 20%-ra pedig folyamatban vannak az egyeztetések.

A következő hónapokban további bérlők érkezésére számíthatunk, így a kínálat exkluzív bútorokat, luxuslakóingatlan-fejlesztéseket bemutató és értékesítési irodákkal, valamint magánegészségügyi- és szépségipari szolgáltatásokkal fog bővülni. Makra Sándor, a Market Asset Management Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta a magas minőségű kínálat fontosságát.