19 órás késés egy Wizz Air járatnál

19 órás késéssel érkezett meg egy Wizz Air járat Budapestre, az utasok nem kapnak kártérítést a társaságtól. A Rómából induló járat jelentős késése miatt körülbelül 180 utas kényszerült a reptéren éjszakázni, csupán alig 20 embert, köztük időseket, kisgyerekes családokat és várandós nőket szállásoltak el hotelben.

A Wizz Air társaság ma reggeli közleményében kijelentette, hogy nem fizet kártérítést az utasoknak. A légitársaság szerint a járat késését előre nem látható okok idézték elő, amelyeket semmilyen óvintézkedéssel nem lehetett volna elkerülni.

Az Utazómajom által idézett légitársaság közleménye szerint a W6 2342 FCO – BUD járat 2024.06.23-án váratlan körülmények miatt késett, amelyek a 261/2004 európai rendelet értelmében rendkívüli körülményeknek minősülnek, így kártérítésre az utasok nem tarthatnak igényt.

A 261/2004/EK rendelet alapján a társaságnak az étkezéssel és szállodai elhelyezéssel kapcsolatos költségeket kellene állnia, azonban az utasokat a szállással kapcsolatban annyira hitegették, hogy végül kevesen kerestek önállóan szállást.

A járat késésének pontos okát jelenleg nem ismerjük.