Balaton Sound: Zamárdi felkészül a fesztiválra és a bevételnövekedésre

Egy hét múlva veszi kezdetét a Balaton Sound, amely jelentős bevételt és forgalomnövekedést hoz Zamárdinak, miközben a helyiek füldugóval készülnek az éjszakákra.

A Balaton egyik legnagyobb zenei rendezvényének előkészületei már javában zajlanak, és hamarosan megnövekszik a térség forgalma. A kamionok sorjáznak, a közlekedőket elterelik, és a bulizni vágyók özönleni fognak a környékre.

A sonline.hu beszámolója szerint Zamárdiban több forgalomkorlátozásra is számítani lehet. A Bácskai utca, a Szent István út és a Keszeg utca környékén lesznek korlátozások, és csak behajtási engedéllyel lehet majd bejutni a lezárt területekre. A Szent István út egyirányúvá válik, és a Volánbusz járatai sem közlekednek ezen az útszakaszon július 2. és 7. között.

A kempingekbe július 2-án 14:00-tól lehet beköltözni, a fesztivál július 3-tól 6-ig tart, a bontási munkálatok pedig július 12-én fejeződnek be.

Idén a nagyszínpad áthelyezésével a zene nem a Balaton, hanem Siófok felé fog szólni.

A Sziget Zrt. tájékoztatója alapján a tavalyi Balaton Sound közel 200 millió forintos bevételt hozott Zamárdinak, amely a bérleti díj, iparűzési adó és idegenforgalmi adó összegéből tevődött össze.

A fesztivál időpontjának módosításáért Zamárdi további 20 millió forint bevételre számíthat idén.

A 90 millió forintos rekultivációs díj második feléből a Margó Ede sétány újabb szakaszának térkövezése valósult meg.

A fesztiválozók tavaly közel 17000 vendégéjszakát töltöttek el zamárdi szálláshelyeken, és idén is törekednek arra, hogy a látogatók helyi szállásokat vegyenek igénybe.

A zamárdi vendéglátóhelyeket külön népszerűsítik a 'Balaton Sound ajánlattal', hogy a fesztiválra érkezők ebédre és reggelire is a helyi kínálatot válasszák.

A várakozások szerint az öt napos rendezvény minden résztvevő számára előnyös lesz.