Udvaros Dorottya: A Szegedi Szabadtéri Játékok és a vérátömlesztés

Udvaros Dorottya számára a Szegedi Szabadtéri Játékokon való részvétel egy igazi "vérátömlesztést" jelent, különösen a Rebecca című musical próbái kapcsán, amelyek már el is kezdődtek.

A Nemzeti Színházból való távozása után nem sokkal kiderült, hogy Udvaros Dorottya a szegedi Rebecca musicalben Mrs. Van Hoppert fogja alakítani. A színésznő elmondása szerint a felkérés már korábban érkezett, és nagy örömmel fogadta, hiszen Béres Attila rendezővel való korábbi együttműködéseik mindig sikeresek és örömteliek voltak. Első közös munkájuk a Nem félünk a farkastól című előadás volt, amely során a rendező egy véres próbáról is emlékezetes pillanatokat idézett fel Udvaros számára. Béres Attila akkor is a színpad szélén ülve, a színészeket üvöltve instruálta, miközben az orrából vérzett, de ő ezt figyelmen kívül hagyva folytatta a munkát. Udvaros Dorottya szerint ezek a pillanatok jelezték számára, hogy a közös munka sikeres lesz.

A színésznő örömét fejezte ki, hogy most egy zenés darabban is együtt dolgozhatnak, és hogy sok régi kollégával ismét együtt lehet, akikkel korábban jól működtek együtt, de hosszú ideje nem voltak közös produkcióban.

Udvaros Dorottya a Szegedi Szabadtéri Játékokhoz kapcsolódóan kedves emlékeket idézett fel. Az Abigél című musicalben és az Alföldi Róbert által rendezett István, a királyban is szerepelt már, amelyek közül az előbbi az Operettszínházból került átvitelre, míg az utóbbi kifejezetten Szegedre készült. Az Abigél próbái és előadásai során Csonka Picivel élt együtt, akivel biciklivel jártak próbálni, és aki még biciklizés közben is képes volt szelfiket készíteni róluk.

A színésznő nyara nem csak a Rebecca miatt lesz sűrű. A musical bemutatója után koncertet ad, részt vesz az Ördögkatlan Fesztiválon, fellép a szegedi Cseh Tamás-esten, Gyulán pedig a Macskajátékban játszik. Ősztől kezdve pedig a Nemzeti Színház repertoárjában maradó darabokban is látható lesz.