Tornóczky Anita várandósan is a Balaton Soundon

Tornóczky Anita, az egykori műsorvezető, aki jelenleg babát vár, nem hagyja ki idén sem a Balaton Sound fesztivált. Közösségi oldalán osztotta meg, hogy terhessége ellenére is részt vesz a kedvenc rendezvényén.

Tornóczky Anita nemrégiben jelentette be, hogy gyermeket vár, és a várandósságát nagyon pozitívan éli meg. A Blikknek korábban nyilatkozva elmondta, hogy mennyire hálás a szakembereknek, akik segítségével teherbe eshetett. Kedden egy fotót is megosztott közösségi oldalán, ahol kedvesével a Balaton Soundon láthatóak, és kifejtette, hogy minden évben részt vesznek a fesztiválon, és ez idén sem lesz másképp, annak ellenére, hogy a növekvő pocakja miatt más lesz a helyzet.

Anita lelkesen ír a fesztivál hangulatáról, és arról, hogy a Balaton, a barátok és a jó zenék idén is várnak rájuk. Bár a mojitót almafröccsre cseréli, és korábban tér haza, a délutáni programokról és a naplementéről nem szeretne lemaradni. Azt is hozzátette, hogy aki korábban már részt vett a fesztiválon, annak idén is ott a helye, aki pedig még nem, annak semmiképpen sem érdemes kihagynia.

A Borsnak adott interjújában Tornóczky Anita beszélt a terhességéről és a fesztiválozásról is. Elmondta, hogy a nagy meleg ellenére jól érzi magát, és nem gondolja, hogy ki kellene hagynia a Balaton Soundot. Zamárdiban lévő házuk közel van a fesztivál bejáratához, így könnyedén tudja úgy időzíteni a programokat, hogy kimegy a koncertekre, majd hazatér pihenni. A kertből is hallatszik a zene, de Anita szerint az nem ugyanaz az élmény.

A várandós műsorvezető már több koncerten is részt vett, többek között a Coldplay és Sting előadásain is jelen volt, de bizonyos koncerteket, mint például az AC/DC-t, kihagy biztonsági okokból és a baba hallása védelmében. A fesztiválon viszont könnyebb a helyzet, mert ott dönthet arról, milyen távolságra álljon a színpadtól, és le is ülhet, ha szükséges. Anita kíváncsian várja, hogy mennyire fogja bírni a fesztiválozást, tekintettel arra, hogy otthon már korábban elfárad, és délután is szokott pihenni.

A Balaton Sound közelében, a magyar tengernél nemrégiben egy különös jelenségre is figyelmesek lettek. Áprilisban a Szigligeti-öbölben egy horgász filmre vette, ahogy egy angolna furcsa, "őrült táncot" lejt a vízben. A Magyar Haltani Társaság elemezte a felvételt, de egyértelmű magyarázatot nem tudtak adni az angolna rendellenes mozgására. Feltételezések szerint egy gerincsérülés állhat a háttérben. Az angolnák jelentős mennyiségben élnek a Balatonban, köszönhetően a múlt században végzett intenzív telepítéseknek, bár a tóban nem szaporodnak. Az 1985 és 1991 közötti időszakban azonban brutális pusztulás érte az állományt, aminek okát ma is homály fedi.

A Balaton partján azonban nem csak a természeti jelenségek okoznak változást. A HírBalaton beszámolói alapján a vízügyi hatóságok megkezdték a szabálytalanul megépített stégek, illetve a jogszabályellenesen elhelyezett stégkapuk bontását a tó déli partszakaszán is. A hatóságok felhívásokat helyeztek el az illegális stégkapukon, miszerint 5 nap áll a tulajdonosok rendelkezésére az elbontásra, különben a vízügy végzi el a munkát a tulajdonos költségén. Ahol a stég engedély nélkül épült, azt is elbontják, ahol pedig szabályosan, ott csak a kaput távolítják el. Az illegális építmények felszámolása már tavaly megkezdődött, és most a stégkapukon a sor, hangsúlyozva, hogy a megfelelő engedély birtokában lévő vízállásokat sem zárhatják le kapuval, ha közterületről vezetnek a tóba. A változásokat a nádasok pusztulása és a vízügy balatoni kirendeltségének új vezetője is elősegíthette.