Hiába kéri az iratokat a pórul járt autós, őt hozta ki hibásnak a biztosító

Roland nem érti, miért hivatkozik a biztosító bírósági eljárásra, amikor szó sem volt ilyesmiről. Egy éve nyögi annak következményeit, hogy rossz időben volt rossz helyen, amikor óvodába vitte gyermekét és egy parkolóhelyen történt baleset érintettjévé vált.

A rendőrség vizsgálata szerint a másik autó női sofőrje hibázott, aki nekinyitotta az ajtaját, miközben Roland tolatott. A nőt szabálysértési bírságra büntették, de a biztosító most mégis Rolandot tartja hibásnak. A biztosító szerint a hölgy volt a vétlen fél, akit már kártalanítottak is, és ha Roland megfizeti az összeget, akkor nem kerül rosszabb biztosítási kategóriába.

A biztosító egy bírósági határozatra hivatkozik, amely szerint a tolató jármű vezetője vezetéstechnikai hibát követett el. Az igazságügyi szakértő szerint a balesetet csak a tolató jármű vezetője tudta volna elkerülni. Roland azonban állítja, hogy semmilyen KRESZ-szabályt nem sértett, és nem is volt részese bírósági eljárásnak.

Roland továbbra is próbálja kikérni a biztosítótól az ügyével kapcsolatos dokumentumokat, de eddig nem sikerült hozzájutnia semmilyen papírhoz.