Nosferatu: A horror klasszikusának új feldolgozása

Robert Eggers, aki olyan filmekkel hívta fel magára a figyelmet, mint A boszorkány, A világítótorony és Az Északi, most egy több mint százéves klasszikus, a Nosferatu új verziójával készül meghódítani a mozikat. Az első előzetes alapján egy igazán hangulatos, gótikus horrorfilmre számíthatunk.

Robert Eggers legújabb alkotása, a Nosferatu, egy több mint 100 éves film modern feldolgozása lesz, amelynek első előzetese már megjelent. Eggers a Nosferatu címszerepére Bill Skarsgårdot választotta, aki korábban már bizonyította, hogy remekül tudja megformálni a furcsa és ijesztő karaktereket, mint például Pennywise a Az című filmben. Skarsgård ebben a filmben Orlok grófot alakítja.

Az előzetes alapján a film ígéretesnek tűnik, a képi világ és a színészi felhozatal is figyelemre méltó. Skarsgård mellett olyan neves színészeket láthatunk majd, mint Aaron Taylor-Johnson, Willem Dafoe, Johnny Depp lánya, Lily-Rose Melody Depp és Nicholas Hoult. Emellett Ralph Ineson is szerepel a filmben, akit Eggers korábbi filmjeiben, A boszorkányban és Az Északiban is láthattunk.

A Nosferatu amerikai premierje 2023. december 25-én lesz, a magyarországi bemutató dátuma enyhén eltérhet az amerikaitól.