Oszkó Péter: Az Orbán-kormány minden mutatóban jobban teljesít

A korábbi pénzügyminiszter, Oszkó Péter az Economx Exclusive műsorban kijelentette, hogy nincs olyan makrogazdasági mutató, amelyben az Orbán-kormány ne teljesített volna jobban, mint a korábbi kormányzatok.

Oszkó Péter, aki a Bajnai-kormány idején töltötte be a pénzügyminiszteri posztot, az Economx Exclusive műsorban beszélt a magyar gazdaságpolitika prociklikus jellegéről. Megjegyezte, hogy a rendszerváltás óta a válságok idején a kormányok nem rendelkeztek tartalékokkal, ami a két legutóbbi válság idején is megmutatkozott.

A korábbi miniszter szerint a magyar gazdaságpolitikában egy stabil trend a nagyvállalatok preferálása. Oszkó Péter kiemelte, hogy 2010 után a kormány retorikája jelentősen megváltozott a külföldi tőkével kapcsolatban, és bizonyos szektorokban konfliktusos gazdaságpolitikát folytatott, bár a gyártás területén a meglévő szereplők domináns pozíciója nem változott.

Az interjúban Oszkó Péter arra is kitért, hogy az Orbán-kormány gazdasági mutatói alapján nincs olyan terület, ahol ne értek volna el jobb eredményeket, mint elődeik, és kiemelte, hogy jelenleg egymillióval több munkahely van az országban.