Keresztes Ildikó a mai tehetségkutatókról és saját életéről beszélt

Keresztes Ildikó, aki idén nyáron tölti be 60. életévét, a hot! magazinnak adott interjúban osztotta meg gondolatait a jelenlegi tehetségkutató műsorokról és saját életútjáról. Az énekesnő szerint a korábbi tehetségkutatók még a szakmáról és a zenéről szóltak, nem a celebségről, azonban ma már olyan irányba haladnak ezek a műsorok, amelyeket ő maga nem vállalna, mert úgy érzi, azok rombolják a lelkét.

Keresztes Ildikó elmondta, hogy a Sztárban Sztár és a Csináljuk a fesztivált! című műsorokban való részvételt élvezte, mivel véleménye szerint ezek a műsorok ténylegesen a zenéről szóltak. Korábban az X-Faktor mentorként is tevékenykedett, ahol több versenyzővel, mint például Baricz Gergővel, Takács Nikolasszal, Király L. Norbival és Schiwert-Takács László kreatív producerrel is baráti viszonyt alakított ki, amely máig is tart.

Az énekesnő a neveltetésének tulajdonítja, hogy a színpadi életvitel mellett sem vált önpusztítóvá. Keresztes Ildikó családi hátteréről és értékrendjéről is beszélt, kiemelve erdélyi identitását, a hűséget, az általa fontosnak tartott értékeket, valamint a sport által nyújtott alapot, hiszen korábban válogatott szinten tornázott. Önmagát egy született hippinek nevezte, aki szabad szellemű, de nem vált az ital vagy a kábítószerek rabjává. Keresztes úgy érzi, a neveltetésének köszönheti, hogy a színpadi életvitel mellett sem kezdett önpusztító életbe.

Bár Keresztes Ildikó idén ünnepli 60. születésnapját, egy nehéz év után, amely során agydaganat miatt operálták, nem tervez jubileumi koncertet. Az ünnepi koncertet inkább a következő évre tervezi halasztani. Az énekesnő elárulta, hogy az operáció után egy időre Arubába utazott, és hogy sokáig tartott, amíg megszerette önmagát, „Keresztes Ildikót, akit soha nem szerettem annyira, mint most”.