Hugh Grant új arcát mutatja be az Eretnek című horrorfilmben

A romantikus vígjátékok koronázatlan királya, Hugh Grant, újabb meglepő szerepben tűnik fel, ezúttal egy horrorfilmben, az Eretnekben, ahol két fiatal mormon misszionárius lányt csap csapdába és kínoz pszichológiai játékokkal.

A 63 éves angol színész, aki korábban olyan meghatározó romkom karaktereket alakított, mint a Négy esküvő és egy temetés Charles-a, az Értelem és érzelem Edward Ferrars-a, vagy a Notting Hill William Thacker-e, az utóbbi időben eltávolodott a romantikus szerepektől. Gonosz karaktert játszott a Paddington 2-ben, az Úriemberek című filmben a nem túl szimpatikus Fletchert alakította, és ijesztő volt a Tudhattad volna sorozatban Nicole Kidman oldalán. Legutóbb pedig a Wonkában tűnt fel zöld Oompa Luumpaként.

Az Eretnek című horrorfilm forgatása tavaly ősszel zajlott Vancouverben, és a Variety szerint a filmben Grant egy őrült karaktert formál meg, aki ártatlannak tűnő képével csapdába ejti a két fiatal mormon misszionárius lányt, akiket Chloe East és Sophie Thatcher alakítanak.

A film előzetese már elérhető, és a forgatókönyvet Scott Beck és Bryan Woods írta, akik korábban az Egy csendes hely című sikeres horrorfilm forgatókönyvén is dolgoztak. A rendezői székben is ők foglaltak helyet. Az Eretneket az A24 forgalmazza, azonban a bemutató dátuma még nem ismert.