Járai Mátéék vendégháza: hamarosan megnyílik Horányban

Járai Máté és felesége, Járai Kíra már több mint fél éve dolgoznak Horányban egy vendégház megnyitásán, de a nyitás pontos dátuma még várat magára. A Blikk korábban írt arról, hogy a sztárpár a 15. házassági évfordulójukon vásárolta meg Kíra családjának egykori otthonát, amelyet nyaralóként használnak, és nem messze tőle szereztek be egy másik ingatlant, amelynek felújítása jelenleg is zajlik.

Kíra elmondása szerint bár közel állnak a nyitáshoz, nem szeretnének könnyelmű ígéreteket tenni a megnyitó napjával kapcsolatban. A felújítás során számos nehézséggel kellett szembenézniük, különösen mivel a ház terméskőből épült és szabálytalan formájú, ami a legapróbb feladatoknál is problémákat okozott. Kíra szerint a felújítás során gyakran kellett döntéseket hozniuk, és frusztráló volt, amikor a saját döntéseik hibáit utólag felismerték.

A munkálatok jelenlegi állása szerint már csak a dekorbetonozás, a szerelvényezés és a szauna beépítése van hátra. Kíra hangsúlyozza, hogy igyekeznek megőrizni a hely autentikus szépségét, és egyedi megoldásokat, mint például keramikus által készített étkészletet és lámpabúrát terveznek bevezetni. Emellett a vendégház logójának tervezése is folyamatban van, amit Kíra a felújítás szebb és izgalmasabb részének tart.

Míg Kíra a vendégház kialakításával van elfoglalva, Máté sokat dolgozik, de a lényegi döntésekben mindig együttműködnek. A rendezőnő elismeri, hogy a vendégház ötlete az ő befektetésük, és bár Máté a pénzt keresi, ő maga fekteti be azt a projektbe. Kíra tisztelettel adózik azok előtt, akik hasonló feladatokat munka mellett is képesek végrehajtani.