Christina Applegate lánya, Sadie Grace súlyos betegségben szenved

Christina Applegate gyógyíthatatlan betegsége után most a színésznő lányánál, Sadie Grace-nél is komoly egészségügyi problémát diagnosztizáltak. Az Egy rém rendes család sztárjának 13 éves lánya POTS-ban, azaz poszturális ortosztatikus tachikardia szindrómában szenved.

Sadie a MeSsy podcastben beszélt először nyilvánosan a betegségéről, amely a vegetatív idegrendszert érinti és jelentős hatással van a szív működésére. "Van valamim, amit POTS-nek hívnak. Fogalmam sincs, mi is ez valójában, de valami köze van a vegetatív idegrendszerhez, és hatással van a szívemre. Amikor felállok, nagyon-nagyon szédülök, és a lábaim nagyon elgyengülnek, és úgy érzem, hogy mindjárt elájulok" - árulta el a fiatal lány. A POTS tünetei közé tartozik a szívritmus gyors emelkedése, szédülés, fáradtság, mozgásintolerancia, fejfájás, homályos látás, szívdobogás, remegés és hányinger, sőt, néha hányás is előfordulhat.

Sadie hosszú ideje küzdött a tünetekkel, de korábban nem tulajdonított nekik jelentőséget. Édesanyja, Christina Applegate is megosztotta érzéseit a lánya diagnózisával kapcsolatban: "Szomorú vagyok. De szeretlek, és tudom, hogy rendbe fogsz jönni. És én itt vagyok neked, és hiszek neked. És köszönöm, hogy napvilágra hoztad és tudatosítottad ezt" - mondta a színésznő.

Sadie arról is beszélt, hogy korábban a tüneteit gyakran nem vették komolyan, és a tanárai gyakran azzal vádolták, hogy csak lógni akar az órákról. "Az órán felálltam, és azt mondtam, hogy el kell mennem a nővérhez. Nem tudom ezt csinálni. Vagy a testnevelés órán kijelentettem, hogy el kell mennem a nővérhez" - emlékezett vissza. A lányt sokszor szorongás okozta tünetekkel vádolták, és a tanárok nem tettek semmit a probléma kezelésére. "Az, hogy nem tettek semmit ez ügyben, határozottan fájt nekem fizikailag és érzelmileg is. Mert úgy éreztem: 'Ez durva, rosszul érzem magam, és azt mondják, hogy menjek tornára, és fussak köröket a focipálya körül. Ezt nem tudom megtenni" - mondta Sadie, akinek még az édesanyja sem vette eleinte komolyan a tüneteit.