Bivalyerős biturbó V12 és kézi váltó a legújabb Aston Martinban

A néhány tucatos mennyiségben gyártandó hátsókerék-hajtású Aston Martin Valiant egyetlen dologra fókuszál: a vezetési élményre.

Az Aston Martin tavaly nyáron mutatta be retró húrokat megpengető sportkocsiját, a 110 példányban gyártandó 2 millió dolláros Valourt, amelyből most egy még inkább limitált szériás, még komolyabb teljesítményre képes változat érkezett. A Valiant névre keresztelt újdonság elsősorban egyedi aerodinamikai csomagjáról, 21 colos magnézium felnijeiről, 100 kilogrammal csökkentett tömegéről, karbonkerámia fékrendszeréről és nagyobb teljesítményéről válik ismertté.

Az 5,2 literes biturbó V12-es benzinmotor 30 lóerővel erősebb lett, így már 745 lóerőt szabadít rá a hátsó kerekekre. A 753 Nm-es csúcsnyomaték változatlan maradt, mint ahogy a hatfokozatú kézi váltóhoz sem nyúltak hozzá a fejlesztők.

A Fernando Alonso nevével fémjelzett sportkupéból mindössze 38 darabot terveznek gyártani, és hiába a 2,5 millió dolláros (925 millió forint) árcédula, az összes példányt már eladták a hivatalos leleplezés előtt.