III. Károly húga, Anna hercegnő súlyos balesetet szenvedett

A Buckingham-palota közleménye szerint a napokban súlyos baleset érte III. Károly király húgát, Anna hercegnőt, aki jelenleg is kórházi kezelés alatt áll, és nem emlékszik a történtekre.

A 73 éves hercegnőt azonnal kórházba szállították, miután lovas balesetet szenvedett. A pontos részletek nem ismertek, de a királyi orvosok szerint a sérüléseket a ló feje vagy lábai okozhatták. Anna hercegnő lánya, Zara Tindall, fia, Peter Phillips, és férje, Sir Laurence altábornagy a baleset idején a birtokon tartózkodtak.

A hercegnőt légi mentővel vitték a bristoli Southmead kórházba, ahol jelenleg is ápolják. A Buckingham-palota közlése alapján várhatóan még a héten hazaengedik.

Anna hercegnő korábban is szenvedett már lovasbalesetet. Az 1976-os olimpián egy ugrás során esett le a lováról és fejsérülést szenvedett, ami emlékezetkiesést okozott. Akkor úgy nyilatkozott, hogy aznap "szinte nem is létezett" a baleset miatt.

A királyi család tagjaként ismert lovak iránti szeretetéről, és ő volt az első a családban, aki részt vett az olimpiai játékokon. Emellett 28 különféle lovakkal és állatokkal kapcsolatos jótékonysági szervezet királyi védnöke. A palota szóvivője bejelentette, hogy a hercegnő a hét további részében nem vesz részt semmilyen elfoglaltságban.

A palota szóvivője továbbá elmondta: "Az orvosok tanácsára Ő Királyi Felsége az előttünk álló hétre szóló elfoglaltságait elhalasztjuk. Ő Királyi Felsége elnézést kér mindenkitől, aki emiatt kellemetlenséget vagy csalódást érezhet. A japán állami látogatás a tervek szerint folytatódik, bár sajnos Ő Királyi Felsége nem tud részt venni a holnapi állami banketten".